Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - embat

Pàgines: 1 2 [3] 4 5 ... 147
31
off-topic / Re: Mor el pare de n' Embat
« el: Octubre 14, 2013, 17:27:04 pm »
Moltes gràcies a tots, vos ho agraesc molt de veritat  ;)

32
Seguiment / Re:Seguiment mes de SETEMBRE 2013
« el: Setembre 05, 2013, 20:34:22 pm »
És una línia d'humitat a nivells alts. Se veu que ha format uns niguls cirriformes. Ben curiós  ;)
Pd: precioses fotos  :) :)

33
Seguiment / Re:Seguiment mes d'AGOST 2013
« el: Agost 25, 2013, 19:15:48 pm »
Apostaria per seguir el nucli de València i els que anit se puguin formar amb ell. Aquesta situació té un potencial enorme. On plourà? impossible, però se rifa una sèrie de "pepinos" que deim en l'argot, importants. Esperem que no faci mal sobretot.

34
Seguiment / Re:Seguiment mes d'AGOST 2013
« el: Agost 21, 2013, 11:20:39 am »
És un desastre el tema del foc per moltes raons. Diuen que serà bo de controlar però siguem sincers, l'únic que ha dit per quin motiu és un tècnic IBANAT: serà bo de controlar perquè (a banda que tenim bons professionals que hi fan feina) no hi ha gaire vegetació arbòria per cremar...perquè està ja cremada en mil incendis anteriors (1999, 94, 92). Aquelles muntanyes estan matxacadíssimes.  :-\
Si se pega foc una zona cremada recentment, els pins joves no tenen pinyes ni pinyons, és a dir, no tenen llavors per escampar. Agreujat sobretot perquè després del 99 a sa Duaia hi hagué molta erosió i se perdé terra fèrtil on poder arrelar en condicions. Per això aquelles muntanyes tenen aquell aspecte ferotge i s'hi han dedicat esforços de repoblació; perquè de manera natural només hi hauria càrritx i garballó (dos piròfits rebrotadors). Són anys de feina que se'n van a norris.   >:(
He llegit comentaris via twitter de l'estil "se recuperarà pronto porque es monte bajo"...va homo va. Es monte bajo perquè està en un moment de la successió en que només hi ha espècies baixes, però el bosc que hi hauria d'haver no va camí de recuperar-se mai precisament.  >:(

Del tema negligències no diré res ni tampoc de la gestió forestal que s'ha duit a terme històricament a Balears. Però pens que cal una reflexió molt profunda per part de tothom: administració, tècnics, UIB (si, si...aquests també), entitats privades, entitats locals i públic en general.
Un any així no l'hem de tornar a passar mai més. Els nostres nets se mereixen qualque cosa més que cendra com a herència.

Ahir 2 vessaments de fuel, anit un incendi...tenim una cura pel medi molt particular els illencs (o els que ens visiten).
 

35
Seguiment / Re:Seguiment mes d'AGOST 2013
« el: Agost 17, 2013, 17:12:39 pm »
I alguna cosa ha passat al Castell d'Alaró, ja que la connexió a internet ha caigut.
No ha passat res, no ha passat res.... repetiu amb jo  :-\

Idò estan pegant uns llamps cap a sa zona d'alaró que escarrufen  :-\
Don fe  :-X :-X :-X Bestial. I a estones calabruix. Crec que la banda més intensa és entre Alaró i Sta. Maria i una mica cap a Consell. No se si aplega cap estació però  :-\

36
Seguiment / Re:Seguiment de models - Estiu 2013
« el: Agost 15, 2013, 09:07:23 am »
És ver que dissabte hi ha una bona situació per tempestes, però ben mirat divendres també.  :D La sortida actual del GFS no està gens malament. Tens raó amb això del solc no gaire marcat (però al mes d'agost això no hauria de ser excessiu inconvenient, sobretot si hi ha aire fred). De fet no les descartaria ni de dia ni de nit damunt mar. Això sí, la humitat no fa llarg ::) Com dius, s'ha de seguir, sobretot perquè darrerament no duim gaire sort amb les pluges... ::)

37
Seguiment / Re:Seguiment mes d'AGOST 2013
« el: Agost 07, 2013, 00:41:02 am »
No se voltros, però per Alaró això no és sofridor anit  :-X :-X :-X No se on m'he de posar de calor. Tenc la sensació de ser dins una sauna, no trob consol  :P :P :P :P

38
Seguiment / Re:Seguiment mes de JULIOL 2013
« el: Juliol 30, 2013, 20:54:52 pm »
Aixo es de traca!!!

http://saveu.cat/art_info.php?art=7053


bufff com se pot esser tan imbecil?? incomprensible es grau de deficiencia mental que tenen aquests personatges!!
Quin desastre  :-X No se que més ha de passar

39
Seguiment / Re:Seguiment mes de JULIOL 2013
« el: Juliol 30, 2013, 17:28:34 pm »
Efectivament el foc està estabilitzat. Què vol dir? Més o manco res.  ;)
És una expressió moderna i que canvia de definició segons cada comunitat autònoma (ja sabeu que cada comunitat té el seu propi pla d'emergències en incendis forestals) i, atenció! el nostre pla INFOBAL NO la contempla.  ::)
En quin estat podem trobar un incendi? Tres: no controlat, controlat o apagat segons la majoria de plans inclòs el nostre. L'incendi controlat és aquell que s'ha aconseguit aïllar i detenir l'avanç i propagació.
Els darrers anys s'ha posat de moda "estabilitzat" o "en vies de control" que segons el ministeri de medi ambient vol dir "incendi no controlat que evoluciona dins de les línies de control establertes, segons les previsions i les tasques d'extinció que condueixen al seu control". Quan un incendi està estable no vol dir per tant que no avanci (estable pot induir a confusió). El bosc continua cremant, el foc no està detingut però no supera la capacitat dels mitjans d'extinció i evoluciona segons les previsions. 

A partir d'aquí hi ha molt per discutir. Hi ha qui diu que és una manera de transmetre optimisme, altres que se fa perquè els polítics puguin sortir a la foto donant bones notícies, altres pensen que no serveix de res, etc. Segurament tots tenen una part de raó.

Aquest foc no és un foc normal, és un GIF (gran incendi forestal), que modifica les condicions atmosfèriques del seu entorn i s'autopotencia (com una Supercèl•lula...voltros que sabeu de méteo entendreu el símil  ;D ;D ) i que per norma general s'acaben quan no tenen res per cremar com fa uns dies recordava el president dels enginyers forestals. De fet, s'ha estabilitzat quan ha arribat a zones on hi ha poc a cremar, facilitant la tasca dels efectius que fins aleshores estava superada (zones de pastures de les parts altes, als rellars i zones rocalloses, la mar i a les zones on hi havia antics incendis on el foc).

40
Seguiment / Re:Seguiment mes de JULIOL 2013
« el: Juliol 29, 2013, 00:53:01 am »
El foc esta darrera el Galatzo, cremant sa part alta d'estellencs.
darrera foto aeria de les 18:40


font : twitter

A la foto em sembla que el que està cremant és la cara Nord de la mola de S'Esclop i la serra dels Pinotells. El Galatzó quedaria a la dreta de la foto.

Si és així aquesta nit segurament arribarà a l'àrea recreativa de la Boal de ses Serveres, a uns 2 km. d'Estellencs.
Si volta el puig de ses Serveres i pren per Son Fortuny cap al coll des Carniceret i el coll d'Estellencs, ja no serà catastròfic, serà una tragèdia  :o

Embat! Confirmació please!
Si, és com dius. La vessant nord de la Serra des Pinotells. Jo he estat per allà tot l'horabaixa i ho confirm. Ara, s'Esclop és un caliu des del cim a la mar... estic dessolat.  :-[

41
Seguiment / Re:Seguiment mes de JULIOL 2013
« el: Juliol 22, 2013, 10:29:33 am »
Ara que comentau de les pluges de juliol, no record el dia exacte però era entorn del 17 de juliol de 2002, va fer una aiguada tan gran per Lluc i voltants que vaig veure córrer el Torrent de Pareis. Haviem anat d'excursió i no poguérem fer res per culpa de la tempesta, però sí baixarem fins a s'Entreforc a veure-ho perquè des de dalt se sentia la torrentada. Va ser increïble  :o
Evidentment que juliol no és un mes plujós, el clima nostre és sec per definició a l'estiu, però quan s'hi posa, s'hi posa...hi ha molta energia per alliberar si arriba una mica d'inestabilitat.

42
Seguiment / Re:Seguiment mes de JUNY 2013
« el: Juny 23, 2013, 11:05:07 am »
Me crec els 38 de Selva i més, perquè entre Consell i Santa Maria va caure una barrumbada impressionant.
Anit a Son Torrella 7ºC de mínima. Som a l'estiu... Per curiositat, Esterri d'Àneu, al Pirineu ha tengut 8ºC. Pens que té mèrit.

43
Seguiment / Re:Seguiment mes de JUNY 2013
« el: Juny 22, 2013, 16:35:05 pm »
Per aquí sí s'ha sentit tronar, dos pics. I ara se veu una negror amb una cortina de pluja important entorn de Consell aproximadament. Tot i que no m'ha caigut ni mitja gota, al manco he pogut veure Cb cosa que anava ben endarrer. Me sum a les lamentacions den Jordà. Anit tot dins la mar i comença a ser desesperant.

44
Seguiment / Re:Seguiment mes de JUNY 2013
« el: Juny 20, 2013, 16:48:27 pm »
Ho pos simplement a nivell de curiositat, en referència al que comentau sobre els serveis meteorològics autonòmics. Font: Francesc Mauri (TV3)
Implantació del Servei Meteorològic de Catalunya a les xarxes socials en comparació amb d’altres serveis:


Sempre m'he demanat que passaria si aquí n'hi hagués un.

45
Seguiment / Re:Seguiment de models - Primavera 2013
« el: Juny 14, 2013, 18:22:49 pm »
Jo som molt reticent de moment a parlar més enllà de dilluns migdia, el moviment de la baixa pens que no és prou modelitzable a tants dies vista com per arriscar un pronòstic vàlid. Però, sincerament, ara tir de memòria i no trob precedent...havieu vist mai un gradient així sobre el Marroc-Alger?  ??? ??? Quants km hi ha de la iso 30 a la iso 15? Quina barbaritat  :o :o


Pàgines: 1 2 [3] 4 5 ... 147