Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - embat

Pàgines: 1 ... 145 146 [147]
2191
Seguiment / Re: Seguiment Models Gener 2007
« el: Gener 10, 2008, 13:40:35 pm »
Si, és cert que perden efectivitat. En aquest cas més per la força del vent que a totes les capes és molt marcat, però de totes maneres jo pens que hem d'esser positius, no plourà a tot arreu però al que li toqui pot tenir ruixats guapos. ;)
Allò que sembla més probable amb aquesta velocitat és que la massa d'aire davantera, més humida i més càlida es vegi forçada a ascendir de manera ràpida i pugui provocar ruixats, fins i tot qualque tempesta, localment moderades o puntualment intenses però de curta durada.
Per cert, apostaria per un diumenge esplèndit ;D

2192
off-topic / Re: Hola a aquest nou foro
« el: Gener 10, 2008, 07:58:43 am »
A mem, jo tampoc faig contes deixar catmeteo. Però no esticc d'acord amb en Uetam  ;D al vip jo hi soc i el seguiment de models és igual de trist que al que és en obert.  ;D ;D ;D

2193
Seguiment / Re: Seguiment Gener 2007
« el: Gener 10, 2008, 07:53:42 am »
Avui dematí sorpresa majúscula perquè ha plogut més del que m'esperava. ;D No he buidat el Hellmann, però un de plàstic que tenc al seu costat ha mesurat uns 5 litres.Mínima de 11.7. A Sta Ponça 0.8 mm i mínima d'11.6.

2194
Seguiment / Re: Seguiment Models Gener 2007
« el: Gener 09, 2008, 22:22:24 pm »
A mem, vaig a fer una cosa que no faig habitualment, però l'estrena s'ho mereix. Vaig a comentar un model  :P Però ho faré una mica per damunt ja que no tenc tampoc gaire temps.
Una de les claus per entendre el mapa que ha penjat en Zuco, l'hem de cercar a l'elevat grau d'humitat que tenim per aquí aquests dies a la capa superficial.

Un mecanisme que pugui forçar l'ascensió de tota aquesta massa d'aire humida incrementaria la possibilitat de pluges. Tenim mecanisme? efectivament. Anem a seguir-li la pista  ;)
Ara mateix anem a veure una massa d'aire polar marítima que es gesta entre Groenlàndia i la costa est canadenca. Queda lluny la cosa.... ;D Observau el seu centre de -20ºC a 850hpa

Aquesta massa viatjarà per tot l'atlàntioc nord. A 500 hpa, la cosa ve fresqueta.

-40º ;D
Aquesta massa d'aire freda perdrà pard de la seva frescor crculant per l'atlàntic, però no la seva efectivitat, ja que al ser tan freda, ràpidament es saturarà i vendrà molt carregada d'humitat a tots els nivells.
Demà serà a l'atlàntic nord...ve com un missil i gesta una pertorbació a la seva esquerra

I divendres ja és a Galícia :o fa via, fa via ;D i de cada vegada el tàlvec és més marcat

En poques hores se tira damunt noltros...

Ni més ni manco és un front, però a diferència de la resta de fronts de dies passats aponentats, està ben alimentat i a més es trobarà amb una massa ben humida a la mediterrània com ja hem comentat abans. Per altra banda la inflexió còncava de les isobares a 500 hpa el delata...i acaba per estrangular-se i formar una bosseta cap als italians...per variarEl xoc de masses d'aire està cantat. La freda entrarà per baix al ser més densa i la càlida i humida es veurà forçada a ascendir, s'expandirà com tots sabem, es saturarà ràpidament i precipitarà. Fins i tot pot ser tenguem tempesta. Durarà poc temps, res de pluges de tot lo dia, però promet diversió...de vegades aquests línies tan marcades dues sorpreses... ;D
Ara be, primer de tot dir que el centre de la pertorbació queda lluny de noltros, la qual cosa no és positiva en vista a pluges guapes...però ja hem vist que te altres factors propicis. Ara fa falta veure si no perd pistonada o si no s'extrangula abans d'arribar a noltros...llavors la bolla erràtica farà el que li doni la gana i comentar models serà tasca inútil. :(

2195
off-topic / Re: Hola a aquest nou foro
« el: Gener 08, 2008, 13:31:09 pm »
Res, oblidau el post anterior, l'acab de trobar  ;)

2196
off-topic / Re: Hola a aquest nou foro
« el: Gener 08, 2008, 13:29:33 pm »
Una cosa que sí consider important.
No veig enlloc una opció per sortir de foro. Ho consider important perquè jo faig servir ordenadors que no sempre són el meu. Si no tenc opció per sortir, algú pot agafar l'ordenador on he postejat i entrar amb el meu usuari i mirar els meus privats...
Aquestes coses vos puc ben assegurar que passen...i foten molt.

2197
Preguntes i suggeriments / Categories
« el: Gener 08, 2008, 13:26:45 pm »
Una cosa. El tema del nombre de missatges, al final heu decidit nom? Niguls? Fenòmens meteorològics? ara veig que hi ha estrelles, com canvien? és simple curiositat ;)

2198
Seguiment / Re: Seguiment Models Gener 2007
« el: Gener 08, 2008, 13:24:44 pm »
Twin...i un seguidor extern? pentura amb l'imageShack ho podriem fer... :)

2199
Seguiment / Re: Seguiment Gener 2007
« el: Gener 08, 2008, 13:23:56 pm »
A Establiments 7.2 de mínima, i per sta. Ponça 8.3, cel com a de plom i res de vent.

2200
off-topic / Re: Hola a aquest nou foro
« el: Gener 08, 2008, 13:21:18 pm »
Ahir vaig veure lo de s´hora

no tenc ni idea de lo de ses fotos

pero si es foro ha d´anar millor, digues lo que val i farem una colecta

li not a faltar a dalt, que digui amb lletres grossas es nom des foro

Lo de ses fotos ho haure de seguir pensant. No m'agrada haver de pagar ses coses entre molts, perque amb es doblers sempre hi acaba havent discusions.

Tema fotos...un suggerència Twin...a veure...i perquè no esperes un poc a gastar-te duros? espera a veure que tal funciona el foro, si agafa força, si la gent posteja, o que passa....no mola invertir en una cosa que no funcioni...consell de meteoamic ;)

2201
off-topic / Re: Hola a aquest nou foro
« el: Gener 08, 2008, 13:12:08 pm »
hi ha una cosa que no m´agrada, estic intentant enviarte un privat per si funciona i resulta que he de posar verificacio i damunt ma surt una de ses lletres superpetita i no hi ha manera de sebre quina lletre es, no es veu gens clar
Lo de sa verificació es per es usuaris que encara no duen 5 missatges publicats. Es per evitar que un usuari que s'acaba de donar d'alta sa posi a enviar privats tot d'una.

Lo de sa lletra ho mirare.


A mi me sembla perfecte que ningú que no te un mínim de posts pugui enviar privats, així s'eviten lios i tios "corcs"

2202
off-topic / Re: Hola a aquest nou foro
« el: Gener 07, 2008, 16:36:22 pm »
He dit que no postejaria i ja duc tres missatges  :-X
Era per dir que pot ser també sigui interessant o brir cosa de climatologia. Pot ser anomenar el seguiment com a meteorologia i climatologia, així hi tendrien lloc coses com ara resums anuals o mensuals, que són més propis de la climatologia que no de la meteo  ;D

2203
off-topic / Re: Hola a aquest nou foro
« el: Gener 07, 2008, 16:32:26 pm »
 ;D ;D ;D Ja soc Newbie  ;D ;D

2204
off-topic / Re: Hola a aquest nou foro
« el: Gener 07, 2008, 16:31:55 pm »
Bon dia a tots  ;D Ja som per aquí, idò  ;D
Una coseta, primer de tot enhorabona pel foro i sobretot gràcies per la confiança de contar amb mi  ;)
Ara mateix he de fer unes feines i la veritat és que tenc una setmana dura per poder estar molt per aquí però intentaré navegar pel foro una mica i donar-vos la meva opinió. :)
De primer dir que pot ser sigui interessant un tòpic pel seguiment de models, ja que baix el meu punt de vista sol ser molt espés de llegir un seguiment en que cada dos o tres missatges hi ha el tipic mapa del gfs  :( que no aporta res al seguiment de la jornada si no està ben comentat o serveix per explicar qualque cosa.
Així, si es crea un tòpic a part ja no embossarà i el que vulgui comentar models, discutir a sobre d'ells o el que sigui ho podrà fer sense espenyar la resta de seguiment.
No te perquè anar a missa, només és un suggeriment.  ;)

Pàgines: 1 ... 145 146 [147]